Prijzen

Registraties, verlengingen, registratieonderzoek, merkbewaking, marketingonderzoek en marketingdocumenten

Maces biedt scherpe internetprijzen. Omdat Maces trots is op haar scherpe prijzen, kunt u de prijzen grotendeels nalezen hier op de site. Klik in bovenstaand menu door naar welke prijzen u wenst te bekijken.

Merkregistratie

Benelux merkregistratie: € 395,-
EU merkregistratie: € 1.200,-

Een merkregistratie wordt doorgaans in drie product- of dienstklassen geregistreerd. Wilt u uw merk vast laten leggen in meer dan drie klassen, dan kost dit bij maces voor een Benelux merkregistratie slechts € 45,- per extra productklasse en voor een EU merkregistratie € 180,- per extra klasse. Deze prijzen zijn uiteraard weer inclusief de kosten voor de officiële merkinstanties.

Modelregistratie

Benelux modelregistratie: € 175,-. € 20,- per bijgevoegde modelafbeelding. En indien nodig € 90,- voor het bijvoegen van een kenmerkende beschrijving.
EU modelregistratie: € 500,- onafhankelijk van het aantal modelafbeeldingen.

Het is mogelijk om in een EU modelaanvraag meerdere modellen tegelijk te registreren. Dit kan u een aanzienlijke korting opleveren. Voor het eerste EU-model betaalt u zoals hierboven vermeld € 500,-. Voor elk EU-model dat u daarbij tegelijk wilt laten inschrijven betaalt u nog maar € 245,- extra per model. Dat scheelt u dus meer dan 50%.

Het is mogelijk om kenmerkende eigenschappen bij uw Benelux-model te laten publiseren. Voor deze mogelijkheid brnegt Maces u € 55,- in rekening per kenmerkende eigenschap.

Merk verlengen

a 10 jaar verloopt een merkregistratie. Er is dan de kans om de registratie te verlengen met 10 jaar, waardoor u uw bescherming behoud.

Benelux merkverlenging: € 350,- tot 3 klassen. Meer klasses kost € 60,- per klasse meer. EU merkvernieuwing: € 1.650,- tot 3 klassen. Meer klasses kost € 465,- per klasse meer.

Model verlengen

Na 5 jaar verloopt een modelregistratie. Er is dan de kans om de registratie te verlengen met 5 jaar, waardoor u uw bescherming behoud.

Benelux modelverlenging: Voor het eerste model € 175,- en daarna 95 euro per extra model.
EU modelvernieuwing kost € 195,- voor de eerste maal, daarna respectievelijk € 225, € 255 en € 285

Registratieonderzoek

Niet alle merken zijn te registreren. Een merk moet bijvoorbeeld onderscheidend vermogen bevatten. Of uw merk te registreren valt, zoek ik graag voor u uit. De merkinstanties geven namelijk geen geld terug als een registratie-aanvraag wordt afgekeurd. Registratie-advies van ons krijgt u meestal gratis, maar bieden geen garanties. Het registratieonderzoek wel. Bij eventuele afkeuring van aanvraag door de instantie, zal Maces u geen factuur sturen en daarmee de kosten voor haar rekening nemen.
Een onderzoek kost € 80,-

Merkbewaking

U heeft uw merk geregistreert. Dit betekent onder andere dat u bezwaar kunt maken tegen merken die later dan die van u worden aangevraagd. Maar hoe weet u nu of er een merk wordt aangevraagd die op die van u lijkt? Hiervoor is een dienst ontwikkeld genaamd merkbewaking.
Bij een EU-registratie zit de merkbewaking automatisch bij de registratie inbegrepen door de EU-instantie. Maces zendt de rechercherapporten van de EU-instantie naar u door, zodat u op de hoogte bent van eventuele inbreuk door latere merken. Bij een BeNeLux-registratie kunt u merkbewaking apart afnemen. U krijgt dan van Maces eens per maand een overzicht van latere merken die mogelijk inbreuk maken op uw merk. Latere merken worden automatisch via formules bekeken die door de BeneLux-instantie zijn bepaald. Kosten voor merkbewaking bij Maces zijn € 110,- per jaar.

Marketingonderzoek

Helaas kan er geen vaste prijs afgeven worden voor de onderzoeken die Maces kan uitvoeren. Dit komt omdat Maces graag het onderzoek afstemt op uw vragen en uw bedrijfsomvang/marktomvang.
Wel kan Maces u vooraf een offerte toesturen, als u Maces uw vraag toezendt. U kunt Maces vrijblijvend om een offerte vragen: info@maces.nl

Marketingdocumenten

Maces zou graag voor de meest gebruikte marketing-/ communicatiedocumenten een standaard prijs met u afspreken. Op dit moment is de vaste prijslijst hiervoor nog niet online beschikbaar. U kunt voor meer prijsinformatie even per e-mail (info@maces.nl) navraag doen.

  • Marketingplan (visie, doelstelling, weg er naartoe, actieplan)
  • Communicatieplan (wie, wanneer, welke middelen, welk doel)
  • Huisstijlhandboek (gebruik briefpapier, visitekaartjes, flyers en beurzen)